De brug naar meer zelfstandigheid 

Gerda Cuypers is omwille van een fysieke beperking vaak aan haar woning en bed gekluisterd. Dankzij de verschillende ingrepen van Movayo zijn haar zelfstandigheid en comfort er enorm op vooruitgegaan.  

Over de klant 

Gerda leeft al jaren alleen en lijdt bovendien aan een fysieke beperking waardoor ze in haar dagelijks leven best wel wat hulp en assistentie nodig heeft. Via haar persoonlijk assistentiebudget kan ze dan ook rekenen op de nodige hulpverleners die dagelijks en wekelijks bij haar langskomen en haar helpen bij een hele reeks huishoudelijke taken en haar bijstaan in haar persoonlijke verzorging. Ondanks alle hulp en begrip blijft zelfstandig leven voor Gerda een hele uitdaging. Daarin maakte Movayo voor haar een overduidelijk verschil. 

De brug naar meer zelfstandigheid

Movayo, luisterend oor met praktische oplossingen

De uitdaging 

“Doordat ik aan mijn bed en dus ook mijn woning ben gekluisterd en me maar zeer beperkt alleen kan verplaatsen, is het een hele uitdaging om toch min of meer comfortabel te kunnen leven”, vertelt Gerda. “Zaken die voor veel mensen evident zijn, vormen voor mij een hindernis. Want wat doe je bijvoorbeeld als je op warme zomerdagen nood hebt aan frisse lucht, maar de assistente bij haar vertrek om 15 uur de ramen sluit omdat ik dat zelf niet kan? Ook lichten aansteken, is een hele klus als je jezelf niet kunt verplaatsen in huis. Ik had dus nood aan een reeks praktische ingrepen en tools die mijn leven comfortabeler, aangenamer en zelfstandiger zouden maken.” 

 

De oplossing 

“Sinds ik Lieven van Movayo leerde kennen, veranderde mijn leven toch wel ingrijpend. Ik stootte op Movayo via een eenvoudige Google-sessie. Al van bij zijn eerste bezoek bij me thuis, nam Lieven uitgebreid de tijd om naar mijn verhaal en mijn bezorgdheden te luisteren. Daaruit volgde al snel een reeks praktische aanpassingen die mij een groot stuk zelfstandigheid terugschonken. Zo introduceerde Movayo een applicatie die mij toelaat om met enkele eenvoudige drukken het licht aan en uit te schakelen, mijn voordeur automatisch te openen en de ramen te sluiten of te openen wanneer het me uitkomt. Sindsdien komt Lieven elk jaar langs om alle systemen en ingrepen na te kijken zodat een goede werking altijd gegarandeerd blijft. Die jaarlijkse bezoekjes zijn voor mij zeer aangename momenten waar ik telkens naar uitkijk. Want behalve een professional in zijn vak is Lieven ook een uiterst aangename man die tijd maakt voor een praatje en een lach. Zeker voor mensen als ik die zelden hun huis kunnen verlaten, maakt dat echt wel een verschil.”  

Movayo, luisterend oor met praktische oplossingen  

Bij Movayo vind je meer dan producten. Lieven en zijn team staan garant voor pasklare oplossingen die de toegankelijkheid en het dagelijks comfort van mensen verhoogt. Tegelijk verliezen ze het menselijke aspect nooit uit het oog en maken ze tijd voor iedere klant.