Operatie gehad? Zo raak je vlot je huis in 

Een operatie aan beengewrichten of heup kan je behalve fysiek leed ook heel wat praktische ongemakken bezorgen. Je mooie huis dat alleen bereikbaar is via enkele trappen wordt op dat moment een echte hinderpaal. Gelukkig bestaan er manieren om alvast dat leed te verzachten. 

Hellingbaan voor vlotte toegang 

Het zal je maar overkomen. Je komt ongelukkig ten val, breekt daarbij een been en komt dan ook nog eens tot de bevinding dat je je woning amper of niet binnenraakt. Of je wordt een dagje ouder en krijgt het alsmaar moeilijker om het niveauverschil te overbruggen van je oprit naar de voordeur. Die enkele trapjes lijken er plots te veel aan.

 

Dan biedt een hellingbaan vaak soelaas. Deze constructie kan tijdelijk worden geplaatst en dus worden gehuurd voor korte of middellange termijn. Zeker in het geval van hoogbejaarde mensen kan dit een goede oplossing zijn om mensen toch toe te laten hun revalidatie in hun vertrouwde omgeving te laten plaatsvinden. Maar ook jongere mensen of personen met een beperking zijn meer dan gebaat bij deze oplossing die je toelaat om je woning vlot in en uit te raken. 

Ook na een operatie moet je vlot in huis kunnen.

Oplossingen voor binnen en buiten 

Eens je je woning op een comfortabele manier in kunt, betekent dat natuurlijk niet dat een goede toegang binnen altijd vlot gegarandeerd is. Wat als je huis uitblinkt in niveauverschillen? Soms is een overgang van enkele millimeters al voldoende om een potentieel gevaarlijke situatie uit te lokken die valpartijen kan veroorzaken.

 

Ook voor binnen bestaan er vandaag tal van oplossingen om de toegankelijkheid te verbeteren. Drempelovergangen of oprijplaten vormen daarbij een goede keuze. Voor al deze toepassingen geldt dat je je best professioneel laat adviseren door een ervaren partner. Door beroep te doen op de expertise van een specialist ben je zeker van de beste oplossingen die volledig tegemoetkomen aan jouw persoonlijke en specifieke situatie.

 

Bovendien spelen ook de verschillende parameters in en om je woning een grote rol bij de bepaling van de beste toegankelijkheidsoplossingen.  

Wat na een operatie en vlot toegang krijgen tot je huis?

Ga voor vlotte toegankelijkheid 

Uiteraard word je soms onverwacht geconfronteerd met een verandering in je fysieke toestand. Een ongeluk is namelijk snel gebeurd. Op dat moment ben je dan ook meer dan gebaat bij een ervaren specialist in toegankelijkheidsoplossingen die je op korte termijn kan verder helpen en concrete opties kan aanreiken. 

 

Wacht dus zeker niet te lang en ga misschien ook al eens preventief op zoek naar een goede specialist met toegankelijkheidsoplossingen. Zeker bij oudere mensen loont het meer dan de moeite om goed voorbereid te zijn. Zo kom je nooit helemaal voor verrassingen te staan.