Wat je moet weten over de aanpassingspremie 

De aanpassingspremie voor 65-plussers en bejaarden met een handicap is een mooie aanmoediging van de Vlaamse Overheid voor ouderen die hun woning willen aanpassen aan hun verminderde mobiliteit. Movayo informeert je graag. 

Ontdek alles over de aanpassingspremie

Welke hulpmiddelen met aanpassingspremie? 

Je hebt tal van mogelijkheden om je woning als 65-plusser te laten aanpassen. Ben je minder mobiel? Dan kan een oprijplaat voor je rolstoel of een hellend vlak voor je deur je leven al een heel stuk makkelijker. Verder is er ook heel wat technologie beschikbaar om je dagelijkse leven simpeler te vereenvoudigen.

 

Zo is het perfect mogelijk om je voordeur en ramen uit te rusten met automatisatietools. En kun je deuren en ramen openen vanuit je zetel en zonder dat je je fysiek moet verplaatsen. Bijzonder handig wanneer er weer eens een gehaaste koerier aan de deur staat. 

 

Daarnaast zijn er soms ook grotere aanpassingswerken nodig. Je toilet verhogen of sanitair toegankelijker maken: het zijn maar enkele van de vele voorbeelden waarbij Movayo jou kan begeleiden. 

 

Wat is de aanpassingspremie? 

Met de aanpassingspremie wil de Vlaamse Overheid ervoor zorgen dat 65-plussers die fysieke beperkingen ervaren een bijkomende financiële ondersteuning genieten waardoor ze hun woning kunnen laten aanpassen. Zo wil de overheid mensen stimuleren om langer in hun woning te blijven. Op die manier worden zorgcentra ontlast en kan er in die instellingen aandacht gegeven worden aan mensen die onmogelijk nog langer thuis kunnen wonen. 

Rolstoelgebruiker maakt gebruik van een oprijplaat.

Movayo legt videofonie uit

Informatie over aanpassingspremie? Wij helpen je graag 

Als expert voor de installatie van tools en specialist in woningaanpassingen is Movayo een gekende speler in de wereld van toegankelijkheidsoplossingen. Vanuit die rol staan we dan ook garant voor een vlotte begeleiding bij je aanvraag van de aanpassingspremie.

 

De aanvraag zelf verzorgen we niet. Maar dat neemt niet weg dat we je graag volledig adviseren en informeren over alle mogelijkheden die je hebt. Daarnaast helpen we je graag op weg met de administratieve voorbereiding van je aanvraag. 

 

Wil je meer weten over de aanpassingspremie voor 65-plussers en over alle mogelijkheden die Movayo biedt om je woning toegankelijker te maken?

Neem dan nu contact met ons op voor meer informatie! 

aanpassingspremie, aanpassingspremie woningen van ouderen en personen met een handicap, aanpassingspremie voor bejaarden en gehandicapten, aanpassingspremie oprijplaat, aanpassingspremie hellend vlak