Woning aanpassen voor ouderen en mensen met een beperking: van advies tot uitvoering

Bij Movayo maken we comfortabel thuis wonen mogelijk voor ouderen dankzij woningaanpassingen op maat. Van deskundig advies tot professionele uitvoering, wij regelen alles. Ons doel: ouderen laten genieten in hun vertrouwde omgeving zonder zorgen.

Ik wil gratis advies

Ontdek de aanpassingsmogelijkheden

Er zijn veel woningaanpassingen mogelijk om een huis aangenamer en toegankelijker te maken voor ouderen:

  • Badkameraanpassingen: installatie van steunrails, anti-slipvloeren, toegankelijke douches en meer.

  • Toiletaanpassingen: verhoging en aanpassing voor gemakkelijke toegankelijkheid.

  • Oprijplaten: voor een vlotte toegang met rolstoelen of looprekken.

  • Drempelhulp: om de mobiliteit binnen en buiten het huis te vergemakkelijken.

  • Huisautomatisatie: elektrische deuren, verlichting, trapliften en andere automatisaties voor verhoogd gemak en veiligheid.

  • Personenalarm en valpreventie: handige systemen die snel laten weten als er iets mis is en vallen helpen te vermijden.

Technieker die een automatische deur aan het installeren is.

Hoe zit het met het kostenplaatje?

Wanneer iemand ouder wordt en graag thuis wil blijven wonen, kunnen de nodige woningaanpassingen extra kosten met zich meebrengen. Gelukkig zijn er overheidssubsidies beschikbaar die kunnen helpen deze kosten te verlagen. Bij Movayo zijn we goed bekend met deze subsidies en adviseren we welke het beste passen bij de situatie.

 

Het is belangrijk voor ons dat iedereen comfortabel thuis kan blijven wonen. Daarom bieden we hulp bij het vinden van de juiste instanties en zorgen we dat jij de nodige informatie en ondersteuning krijgt.

Rolstoelgebruiker op een oprijplaat.

Samenwerking met het VAPH

Het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) helpt mensen met beperkingen op jonge leeftijd. Zij bieden verschillende subsidies aan voor aanpassingen in huis. Als erkende partner van het VAPH weet Movayo hoe deze regelingen werken.

 

Er is ook een derdebetalersregeling. Dit betekent dat het VAPH direct met ons afrekent voor aanpassingen aan de woning. Jij hoeft je geen zorgen te maken over de betalingen. Wij zorgen ervoor dat alles vlot verloopt.

 

Ben je ouder dan 65 jaar? Dan kan je rekenen op andere premies zoals de verbouwpremie en aanpassingspremie voor ouderen. Ook hierin ondersteunt Movayo jou met plezier. 

 

Garantie op zorg en kwaliteit

Bij Movayo gaat het om meer dan alleen aanpassingen. Het gaat om zorg en kwaliteit van leven. Onze klanten kunnen rekenen op deskundig advies, de uitvoering van a tot z en een uitstekende nazorg.

 

Wil je meer weten over hoe je een huis kunt aanpassen voor ouderen? Of wil je een vrijblijvend adviesgesprek?

 

Neem contact op met Movayo. We helpen je graag verder met een persoonlijke en professionele aanpak.

woningaanpassing, woningaanpassing gehandicapten, woningaanpassing rolstoel, woningaanpassing ouderen, woningaanpassing oprijplaat