Maak werk van valpreventie 

Valpreventie is erop gericht om het valrisico in huis te verminderen. Hoe je dat precies doet? Movayo staat je bij met raad en daad. 

Ontdek onze oplossingen voor valpreventie

Valpreventie doeltreffend aanpakken 

Een ongeluk is snel gebeurd. Zeker wanneer je wat ouder wordt en je fysieke gezondheid al wat minder is. Het is dan ook uiterst belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan valpreventie. Want hoe minder risico’s er in huis overblijven, hoe minder kans dat er ernstige valongelukken gebeuren.  

 

Valpreventie doeltreffend aanpakken, hoeft niet hopeloos ingewikkeld te zijn. Daar kunnen we je bij Movayo alles over vertellen. Onze gespecialiseerde medewerkers komen bij je langs en bekijken samen met jou de mogelijke knelpunten in je woning.

 

Zijn er niveauverschillen tussen de verschillende ruimtes, hoe zit het met de inkom langs de voordeur en is je badkamer voldoende aangepast? Geen enkel aspect ontsnapt aan onze aandacht. Zo maken we werk van een totaalplan van aanpak waarin valpreventie centraal staat. 

 

Waarom valpreventie zo belangrijk is 

Een goede aanpak voor valpreventie maakt dat mensen langer zelfstandig kunnen wonen. Dankzij een aantal welgemikte ingrepen slaag je er zo in om je woning aan te passen aan je fysieke toestand en hoef je dus niet meteen naar een rust- en verzorgingsinstelling wanneer het allemaal wat minder vlot loopt.

 

Dankzij valpreventiemaatregelen kun je op een verantwoorde manier begeleid wonen op een maximaal zelfstandige basis. 

Rolstoelgebruiker gebruikt de oprijplaat van Movayo.

Movayo geeft uitleg over handgrepen aan een rolstoelgebruiker.

Valpreventie: concrete aanpassingen 

Ben je benieuwd naar de manier waarop we valpreventie concreet maken in je huis? Dan geven we graag enkele duidelijke voorbeelden. Zo is het perfect mogelijk om een handgreep te plaatsen op de muur naast je toiletpot. Zo kun je vlot van en naar het toilet.

 

Ook in de douche en bad dreigen er weleens valpartijen. Die vermijden we dankzij enkele aanpassingen aan de infrastructuur: de badkuip vervangen door een platte inloopdouche en antislipverf aanbrengen om de ondergrond niet te glad te maken. Het zijn maar enkele van de vele illustraties van hoe we valpreventie in de praktijk omzetten. 

Ben je op zoek naar een totaalaanpak voor valpreventie? Bij Movayo zetten we onze expertise graag volledig voor je in. 

Neem nu contact met ons op!

Valpreventie, Valpreventie ouderen, Valpreventie totaalaanpak, Valpreventie douche, Valpreventie bad