Verhoogd toilet, verhoogd comfort 

Niets zo normaal en evident als een toiletbezoek. Maar wat als dit plots niet meer zo vanzelfsprekend is door een fysieke beperking? Ook dan zijn er gelukkig oplossingen. 

Ontdek onze oplossingen voor de toegankelijkheid van je toilet

 

Waarom een verhoogd toilet? 

Vlotjes gaan zitten op een toilet is vaak niet zo handig voor wie af te rekenen heeft met fysieke beperkingen. Bovendien hangt de doorsnee wc-pot vaak te laag om er op een comfortabele manier op te zitten wanneer je slecht te been bent.

 

Om dat euvel op te lossen zorgt Movayo voor een oplossing op maat. We bekijken de mogelijkheden binnen jouw toiletruimte en plaatsen een verhoogd toilet. Dat betekent dat we de wc-pot hoger dan de gangbare hoogte plaatsen om het je zo makkelijker te maken om erop te gaan zitten. 

Rolstoelgebruiker aan de lavabo.

Movayo geeft uitleg over handgrepen.

Toiletruimte met handgrepen 

Behalve met een verhoogd toilet maken we bij Movayo ook het verschil dankzij een praktische inzet van onder meer handgrepen in de toiletruimte. Die plaatsen we op de juiste hoogte zodat je ook op die manier verzekerd bent van extra comfort en het risico op valpartijen drastisch vermindert. 

 

Aangepast toilet 

Bij Movayo denken we nooit in problemen, maar wel in oplossingen. We zijn bovendien niet bezig met het verkopen van producten. Alles vertrekt vanuit een concrete interesse in de problematiek van wie kampt met een beperking. Waar situeren zich de problemen en hoe zorgen we ervoor dat we een maximale toegankelijkheid van je toiletruimte garanderen?

 

Vanuit die insteek gaan we samen met jou op zoek naar de meest aangewezen maatregelen om jouw toiletbezoeken zo veilig en comfortabel mogelijk te laten verlopen. Een verhoogd toilet behoort daarbij zeker tot de mogelijkheden.

 

Maar evengoed kan een hangtoilet een degelijk en veilig alternatief vormen. Beide oplossingen laten toe om het toilet aan te passen aan de noden van de bewoner in kwestie. 

Ga voor een aangepast toilet 

Met een aangepast toilet spoel je al je zorgen in één moeite door. Verhoogde wc-pot en handgrepen, eventueel in combinatie met nog andere ingrepen: dankzij dit totaalconcept van Movayo gaan je toegankelijkheid, comfort en veiligheid er met rasse schreden op vooruit. 

Klaar om je toilet een boost te geven op weg naar een betere toegankelijkheid?

Check dan zeker alle mogelijkheden voor jouw aangepast toilet

toilet, toilet wc-verhoger, toilet wc, toilet hangtoilet, toilet veiligheid