Ken je de refertelijst VAPH al? 

Soms is het noodzakelijk om jezelf een aantal hulpmiddelen aan te schaffen die je dagelijkse leven een pak aangenamer maken. Of is het een must om enkele aanpassingen aan je woning te laten uitvoeren om je mobiliteit te verzekeren. Een overzicht van al die mogelijkheden vind je in de refertelijst van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH).  

 

Contacteer ons en ontdek jouw Movayo-opties in de refertelijst van het VAPH

Waarom een refertelijst VAPH? 

Wie te maken krijgt met fysieke beperkingen in zijn leven omwille van een handicap moet vaak her en der op zoek naar ondersteuningen en concrete oplossingen. Om die zoektocht een heel stuk makkelijker te maken, heeft het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) werk gemaakt van een duidelijk overzicht van alle mogelijkheden die er zijn om de nodige hulpmiddelen te vinden.

 

Op de refertelijst van het VAPH vind je niet alleen een omschrijving van de hulpmiddelen, maar word je ook wegwijs gemaakt in de bedrijven die je hiermee concreet kunnen helpen. Movayo is één van die bedrijven die mensen met een beperking ondersteunen. 

 

Premies via het VAPH

Behalve een duidelijke praktische tool is de refertelijst van het VAPH ook een opsomming van alle opties waarvoor je kunt rekenen op een subsidie van de Vlaamse Overheid. Ook onze oplossingen geven je recht op een premie. Zo dragen we ons steentje bij aan een vlotte doorstroming van mensen met een handicap naar concrete oplossingen voor hun woon- en leefsituatie.  

 

De waaier aan oplossingen kan heel breed zijn. Bij Movayo hebben we toegankelijkheidsoplossingen zoals hellingbanen en oprijplaten die ervoor zorgen dat mensen met een handicap vlot hun woning in en uit raken.

 

Daarnaast is Movayo ook je partner bij uitstek voor automatisatieoplossingen. Dat kan gaan van het voorzien van een domoticasysteem voor automatische deuropening tot het installeren van valdetectie- en preventiesystemen.  

Persoon met een tablet

Persoon met een tablet

Check de refertelijst VAPH 

Check de refertelijst en ontdek welke oplossingen je recht geven op een subsidie. 

Ook in de hulpmiddelendatabank vindt u informatie over hulpmiddelen en aanpassingen die door personen met een handicap en hun verzorgers of begeleiders gebruikt worden.

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een of meerdere ingrepen in je woning? Neem dan zeker contact met ons op. 

Refertelijst VAPH, Refertelijst VAPH VAPH refertelijst, Refertelijst VAPH Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, Refertelijst VAPH aanpassingen, Refertelijst VAPH hulpmiddelen