Alles voor jouw aangepaste douche 

Wie af te rekenen krijgt met fysieke beperkingen beseft plots ook dat evidente zaken zoals douchen plots niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Movayo garandeert jou een douche op maat. 

Maak kennis met jouw aangepaste douche

Jouw douche op maat 

Een douche kan ernstige valrisico’s inhouden voor mensen die slecht of niet te been zijn. Daarom is het belangrijk dat je je douche laat aanpassen aan jouw noden. Zo heb je nog altijd de vrijheid om een ontspannende douche te nemen, maar verminder je de veiligheidsrisico’s tot een absoluut minimum.  

 

Bij Movayo zijn we gespecialiseerd in aanpassingswerken aan badkamers en douches. Daarbij zijn er heel wat mogelijkheden om je badkamer- en doucheruimte aan te passen. Zo vormt een zogenaamde douche à l’italienne een mooie oplossing. Dit is een drempelloze douchebak die de traditionele vervangt en tegelijk het risico op valpartijen zeer sterk reduceert.

 

Daarnaast bekijken we ook samen met jou waar er handgrepen kunnen komen. Die zorgen voor bijkomende stabiliteit wanneer je de douche in- en uitstapt. Ook thermostatische kranen zijn een welgekomen optie die het risico op brandwonden uitsluiten aangezien je de watertemperatuur makkelijk aanpast. 

 

Douchestoeltje plaatsen? 

Heb je al gehoord van een douchestoel? Dat is een speciaal daartoe uitgerust stoeltje. Dat beschikt ook over leuningen en laat je toe om op een uiterst veilige manier te douchen. Je kunt er letterlijk bij gaan zitten en zeker voor mensen die niet lang kunnen rechtstaan biedt dit een veel groter comfort dan een traditionele douche. 

Aangepaste douche met douchestoeltje en handgreep

Aangepaste douche als totaalconcept 

Bij Movayo zijn we al jaren gespecialiseerd in het uitvoeren van totaalconcepten voor badkamers en douches. Aanpassing aan mensen met fysieke beperkingen staat daarbij centraal. We luisteren eerst en vooral naar jouw bezorgdheden en brengen alle hindernissen die jij ervaart minutieus in kaart.

 

Op basis van die bevindingen werken we een totaalconcept uit. Daarin houden we rekening met jouw veiligheids- en comfortbehoeften en realiseren we een zo veilig mogelijke douche- en badkameromgeving die je toelaat om een maximum aan comfort te behouden.  

 

Ben je op zoek naar meer informatie over de aanpassingsmogelijkheden voor je badkamer- en doucheruimte?

Neem dan zeker contact met ons op!

douche, douche veiligheid, douche douchestoeltje, douche handgrepen, douche douchebak,