Begeleid wonen met assistentie 

Zolang mogelijk je zelfstandigheid behouden om in je eigen vertrouwde thuisomgeving te blijven wonen, daar is het de meesten onder ons om te doen. Bij Movayo hebben we heel wat troeven in huis voor begeleid wonen. 

Ontdek ons aanbod

Begeleid wonen: toegankelijkheid verzekeren 

Het vooruitzicht om op een dag voorgoed te verhuizen naar een rustoord wordt door velen van ons niet altijd als fijn ervaren. Met de juiste begeleiding hoeft dat moment er niet al te snel aan te komen.

 

Bij Movayo zijn we niet geïnteresseerd in de verkoop van producten, maar zijn we in eerste instantie gefocust op het aanleveren van de juiste oplossingen. We bekijken samen met jou hoe we je woning opnieuw toegankelijk voor je maken. Een hellingbaan of oprijplaat betekent in vele gevallen een wereld van verschil.

 

Stel dat je na een zware val op krukken of misschien zelfs in een rolstoel vanuit het ziekenhuis naar huis terugkeert. Dan worden de drie trapjes tot je voordeur plots een gigantische hindernis. Of beschik je in huis over een significant niveauverschil? Ook dan levert Movayo een toegankelijkheidsoplossing op jouw maat. Zo blijf je begeleid maar toch zelfstandig thuis wonen. 

Movayo toont een oprijplaat aan een rolstoelgebruiker.

Begeleid wonen: elektronische tools 

Om op een zelfstandige manier thuis te wonen, is er vaak ook meer nodig dan alleen een goede toegankelijkheid garanderen. Wat als je minder of niet mobiel bent en het niet altijd evident is om snel de deur te openen? Dan heb je de keuze uit een reeks elektronische tools die je het leven aanzienlijk vergemakkelijken. Deurautomatisatie al of niet in combinatie met parlofonie en videofonie is dan een ideale optie. Vraag zeker naar de mogelijkheden! 

Rolstoelgebruiker aan de lavabo

Begeleid wonen: aanpassingen waar nodig 

Wat als je van de ene dag op de andere slechter of helemaal niet meer te been bent? Dan worden je vertrouwde badkamer en toilet echte hindernisruimtes.

 

Bij Movayo zorgen we er graag voor dat al die hinderpalen opgelost worden door de nodige aanpassingen uit te voeren. Een toilet verhogen of een praktische oplossing voor die hoge badrand installeren? We bekijken alle opties en stellen je de beste oplossingen voor. 

Wil je meer weten over alle mogelijkheden die Movayo biedt om begeleid wonen realiteit te laten worden bij jou thuis? Dan komen we graag even langs om jouw woonsituatie te bekijken en de juiste toegankelijkheidsoplossingen voor te stellen. 

Leg nu je afspraak vast!

Begeleid wonen, Begeleid wonen hellingbaan, Begeleid wonen toegankelijkheidsoplossingen, Begeleid wonen zelfstandig begeleid wonen, Begeleid wonen elektronisch