Ken je de refertelijst VAPH al? 

Soms is het noodzakelijk om jezelf een aantal hulpmiddelen aan te schaffen die je dagelijkse leven een pak aangenamer maken. Of is het een must om enkele aanpassingen aan je woning te laten uitvoeren om je mobiliteit te verzekeren. Een overzicht van al die mogelijkheden vind je in de refertelijst van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH).  

 

Ontdek jouw Movayo-opties in de refertelijst van het VAPH

Waarom een refertelijst VAPH? 

Wie te maken krijgt met fysieke beperkingen in zijn leven omwille van een handicap moet vaak her en der op zoek naar ondersteuningen en concrete oplossingen. Om die zoektocht een heel stuk makkelijker te maken, heeft het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) werk gemaakt van een duidelijk overzicht van alle mogelijkheden die er zijn om de nodige hulpmiddelen te vinden.

 

Op de refertelijst van het VAPH vind je niet alleen een omschrijving van de hulpmiddelen, maar word je ook wegwijs gemaakt in de bedrijven die je hiermee concreet kunnen helpen. Zo vind je ook de gegevens van Movayo terug bij diverse mogelijkheden om mensen met een beperking te ondersteunen. 

 

Refertelijst VAPH voor subsidies 

Behalve een duidelijke praktische tool is de refertelijst van het VAPH ook een opsomming van alle opties waarvoor je kunt rekenen op een subsidie van de Vlaamse Overheid. Een initiatief waar we bij Movayo met volle overtuiging mee onze schouders onder zetten. Zo dragen we ons steentje bij aan een vlotte doorstroming van mensen met een handicap naar concrete oplossingen voor hun woon- en leefsituatie.  

 

De waaier aan oplossingen kan heel breed zijn. Bij Movayo hebben we toegankelijkheidsoplossingen zoals hellingbanen en oprijplaten die ervoor zorgen dat mensen met een handicap vlot hun woning in en uit raken.

 

Daarnaast is Movayo ook je partner bij uitstek voor automatisatieoplossingen. Dat kan gaan van het voorzien van een domoticasysteem voor automatische deuropening tot het installeren van valdetectie- en preventiesystemen.  

Maak kennis met de refertelijst VAPH.

Check de refertelijst VAPH 

Kwam Movayo op je radar via de refertelijst van het VAPH? Dan weet je alvast dat onze oplossingen je recht geven op een subsidie via het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap.  

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een of meerdere ingrepen in je woning? Neem dan zeker contact met ons op  voor meer informatie over alle opties die op jouw situatie van toepassing zijn. 

Refertelijst VAPH, Refertelijst VAPH VAPH refertelijst, Refertelijst VAPH Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, Refertelijst VAPH aanpassingen, Refertelijst VAPH hulpmiddelen