De rolstoelpatiënt en de gehaaste koerier 

Niets zo lastig voor een rolstoelpatiënt als een gehaaste koerier die alweer vertrokken is voor de persoon met beperkingen erin is geslaagd om de voordeur te bereiken. Gelukkig bestaan er voldoende manieren die ook mensen met een fysieke beperking toelaten om snel de deur te openen. 

Het leven van een rolstoelpatiënt vergemakkelijken 

Gelukkig ligt de tijd lang achter ons waarin rolstoelgebruikers machteloos en vooral hulpeloos moesten toekijken hoe alleen anderen snel kunnen reageren wanneer de bel gaat. Dankzij een hele reeks technologische toepassingen is het perfect mogelijk om vanuit je zetel of rolstoel de deur vanop afstand te openen.

 

Combineer je die toegangstoepassingen met videofonie? Dan vermijd je voor eens en voor altijd dat de gehaaste koerier alweer vertrokken is nog voor je de voordeur hebt bereikt. 

Rolstoelgebruiker maakt gebruik van de automatische deur van Movayo.

Eén druk op de knop volstaat voor rolstoelpatiënt 

Wist je dat er vandaag al meerdere apps bestaan met technologie om je voordeur vanop afstand te openen? Dit is de gedroomde oplossing voor mensen die minder mobiel zijn in huis. Ben je gekluisterd aan je ziekbed of vraagt een verplaatsing naar de voordeur heel wat van je fysieke krachten? Dan zorgt de app ervoor dat je de voordeur opent met één simpele druk op de knop.

 

Zo kan de gehaaste koerier snel zijn pakketje in de gang achterlaten en heb jij meer dan voldoende tijd om rustig naar de hall te gaan om je pakketje op te halen. Of je vraagt het aan een behulpzame vriend of bereidwillig familielid wanneer die bij jou bezoek komen. 

Mindervalide maakt gebruik van videofonie

Rolstoelpatiënt ziet en hoort alles 

Dankzij videofonietoepassingen ziet de rolstoelpatiënt meteen wie er aan de deur staat. Zo hoeft die geen halsbrekende toeren uit te halen om de voordeur te bereiken, maar kan hij direct communiceren met wie er voor de deur staat. Dit soort technologie is vrij eenvoudig te plaatsen door een vakman.

 

Zo levert een kleine investering je een ongelooflijk grote winst op in termen van praktisch comfort. Je doet er goed aan om een specialist in toegankelijkheidsoplossingen te contacteren. Die kan dan bij je thuis langskomen en luisteren naar jouw noden en bezorgdheden. Daarna stelt hij de juiste maatregelen voor om jouw dagelijks leven een stuk vlotter en aangenamer te doen verlopen. 

Met de juiste toegankelijkheidsoplossingen in huis laat jij je deur wagenwijd openzwaaien voor een comfortabele en praktische omgang met bezoekers, ook als je moeilijk of niet te been bent. Check zeker alle mogelijkheden en trap vandaag nog de verandering in gang!