Hellingbaan op school, meer dan fun 

De school is een van de belangrijkste plaatsen in een mensenleven. Je leert er ‘mens’ worden. Het is dan ook cruciaal dat iedereen er vlot binnenraakt. Met een hellingbaan komt dat helemaal voor mekaar. 

Hellingbaan op school maakt het verschil 

In een school komen dagelijks heel wat mensen langs. In eerste instantie uiteraard de leerlingen zelf. En die zijn allemaal heel erg verschillend. Al wat oudere kinderen en jongeren geraken doorgaans vlot de schoolgebouwen in.

 

Maar voor peuters en kleuters ligt dat vaak enigszins anders. Zij hebben dikwijls nog moeite om trappen en andere niveauverschillen te overbruggen. En wat met ouders en grootouders die minder goed of zelfs niet te been zijn? Ook zij hebben natuurlijk het volste recht om het schoolgebouw van hun (klein)kind zonder hindernissen binnen te komen.  

Met een hellingbaan maak je vaak al een heel verschil. Zeker ook in oudere schoolgebouwen word je vaker dan je lief is geconfronteerd met trappen en niveauverschillen. Je zult maar in een rolstoel zitten of slecht te been zijn.

 

Dankzij de hellingbaan die op een vrij makkelijke manier kan geplaatst worden maak je de schoolbouwen opnieuw toegankelijk voor iedereen. En dat tegen een haalbare kost. 

Waarom een hellingbaan op school meer dan fun is.

Ontdek de troeven van een hellingbaan op school.

Aluminium hellingbaan op school 

Er bestaan heel wat mogelijkheden om je school toegankelijker te maken. Met een aluminium hellingbaan kom je letterlijk en figuurlijk al een heel eind ver. Deze constructie kan zowel tijdelijk als permanent worden geplaatst en zorgt voor een optimale toegankelijkheid voor iedereen die het schoolgebouw in en uit wil. En dan hoeft het echt niet alleen te gaan over mensen met een fysieke beperking of ouderen in een rolstoel die je gebouw makkelijk binnen moeten geraken.

 

Wat als een van je leerlingen een lelijke val maakt en een been breekt? Dan heb je er alle belang bij om ervoor te zorgen dat ook die leerling die tijdelijk slecht te been is, op een vlotte manier de lessen kan blijven bijwonen.

 

Als school word je verondersteld om hiervoor maximale inspanningen te leveren. Maar als je dan ook echt in de praktijk concrete maatregelen neemt om die toegang te verzekeren, dan komt dat je geloofwaardigheid als onderwijsinstelling meer dan ten goede. 

 

Ga voor een hellingbaan op school 

Wil je werk maken van een vlotte toegankelijkheid van je schoolgebouw(en)? Dan doe je er zeker goed aan om een professionele partner in te schakelen die gespecialiseerd is in toegankelijkheidsoplossingen. Vanuit zijn expertise bekijkt die specialist samen met jou alle pijnpunten en stelt je de beste oplossingen voor. 

Zo slaag je er met een aantal niet al te ingrijpende maar doeltreffende maatregelen in om je school via een hellingbaan een mooi cijfer toe te kennen voor toegankelijkheid.