Zo maak je je bedrijf helemaal toegankelijk 

Niets zo vervelend als een bedrijf dat niet toegankelijk is voor iedereen. Voor mensen met fysieke beperkingen is dit bijzonder frustrerend en voor je onderneming een te vermijden imagokiller. Zo reik je de hand aan mindervalide mensen die je bedrijf bezoeken. 

Maak je bedrijf volledig toegankelijk voor iedereen 

Ben je eigenaar van een bedrijf waar dagelijks veel mensen over de vloer komen? Dan zou het een evidentie moeten zijn dat je bedrijfsdeuren voor iedereen openstaan. Maar wat als niet iedere bezoeker probleemloos binnengeraakt? Mensen die slecht of niet te been zijn, ervaren vaak problemen om zich vlot te verplaatsen

 

. Wanneer ze diezelfde moeilijkheden ondervinden om jouw bedrijfspand binnen te komen, sluit je in feite een doelgroep uit. Die mensen kunnen dan hun toevlucht zoeken tot je concurrent die wel de nodige maatregelen neemt om zijn bedrijf toegankelijk te maken voor iedereen. 

Maak werk van een toegankelijk bedrijf.

Bedrijf toegankelijk met hellingbaan 

Het goede nieuws is dat het eigenlijk best eenvoudig is om je bedrijfstoegangen aan te passen aan mensen met een beperking. Zo volstaat het in vele gevallen om elke trap binnen en buiten uit te rusten met een hellingbaan. Die aluminium constructie kan vrij vlot worden geplaatst en zorgt ervoor dat niveauverschillen als het ware weggetoverd worden. Zo ben je zeker dat mensen in een rolstoel zich vlot naar binnen kunnen begeven.

 

En er is meer, want ook jonge mama’s met kinderwagens (als die al een reden zouden hebben om je bedrijf te bezoeken) zijn meer dan gebaat bij de toegankelijkheidsinspanningen die je levert voor je bedrijf. En wat met een medewerker die plots zijn been breekt tijdens een ongelukkig skimanoeuvre? Met een hellingbaan breng je een instant oplossing die voor iedereen haalbaar is.  

Zo word je bedrijf ook toegankelijk voor mindervaliden.

Bedrijf tijdelijk of permanent toegankelijk 

Vele hellingbaanconstructies zijn bovendien perfect te verwijderen, mochten ze maar tijdelijk nodig zijn. Denk maar aan een eenmalig event dat je in je bedrijfsgebouw organiseert en waarbij het belangrijk is dat iedereen vlot binnen en buiten geraakt.

 

Neem een professionele partner onder de arm die samen met jou op zoek gaat naar de beste toegankelijkheidsoplossingen voor jouw bedrijf. Zo ben je meteen gerust en laat je de toegankelijkheid van je bedrijf in ervaren handen.  

Met een hellingbaan of oprijplaat bereik je met een relatief kleine inspanning een groot resultaat. Je geeft mensen met een beperking het oprechte gevoel dat ook zij er voor jou bij horen. En daarbij vaart het imago van je onderneming dan ook meer dan wel. Zo zet je niet alleen je bedrijfsdeuren, maar ook je hart wagenwijd open!